Raab Karcher Raalte


Almelosestraat 74 8102 HE Raalte
0572-361464 Klik om te bellen

Over Raab Karcher Raalte

Raab Karcher Bouwstoffen Nederland is een dochteronderneming van Saint-Gobain, de Franse multinational met wereldwijde vestigingen. De belangrijkste peilers van Saint-Gobain zijn glas, hoogwaardige materialen en bouwmaterialen.

Saint-Gobain heeft Raab Karcher Bouwstoffen tot doel gesteld in Nederland marktleider te blijven in de toelevering van bouwmaterialen aan de professionele bouwwereld.

De organisatie die de grootste wil blijven door de beste te worden acht het van groot belang om alles te weten over bouwstoffen en de verwerking daarvan. Van de fundering tot de dakbedekking en alles wat daar tussen zit. Door op de voet te volgen wat er te koop is en wat de wensen van onze klanten zijn, streeft Raab Karcher er naar voor elk moment de juiste oplossingen te presenteren. Dat kunnen nieuwe producten zijn, met het bijbehorende advies, maar ook logistieke diensten of innovatieve marketingconcepten zoals Archihome en Inspiration. De waardevolle kennis van Raab Karcher is gebaseerd op een rijke ervaring, die teruggaat tot in de 19e eeuw.

In Nederland bedient Raab Karcher haar klanten vanuit een verkoopnetwerk met meer dan 50 vestigingen in vier regio's: Noord, Oost, Zuid en West.
De regio's worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Tilburg. Raab Karcher Nederland heeft dus een uiterst platte en gedecentraliseerde organisatiestructuur.

Producten

Vier krachtige product-marktcombinaties

Het uitgebalanceerde assortiment bouwstoffen is helder gegroepeerd in vier speciale product-marktcombinaties, waarin ook halffabrikaten en prefab elementen een plaats hebben verworven. De selectie voldoet uiteraard aan de wensen van het moment en alle eisen van het Bouwbesluit, maar ook aan de strenge normen die Raab Karcher hanteert. Dat is het voordeel van een leverancier die zijn assortiment serieus neemt.

Archihome

Raab Karcher Archihome is een creatief kenniscentrum en een inspirerende ontmoetingsplaats waar architecten en opdrachtgevers alle ruimte krijgen om zich grondig te oriënteren op dakbekleding, gevelstenen, tegels en andere beeldbepalende elementen.

Archihome is als het ware een bibliotheek van esthetische bouwmaterialen die de uitstraling van een gebouw bepalen, zoals gevelstenen, gevelbekleding, wand en vloertegels en dakpannen.


In Archihome kan de architect het productportfolio bekijken, voelen, beoordelen en combineren, waardoor op zeer efficiënte wijze een materiaalkeuze gemaakt kan worden. De architect kan hierbij desgewenst worden ondersteund door de architectenadviseurs en/of productspecialisten van Raab Karcher.

Raab Karcher Raalte in het kort

Soort bedrijf

Groothandel

Materialen

Bouwmaterialen en Onderdelen

Services

Bestelservice

Online assortiment

Ja

Onze locatie

Raab Karcher Raalte


Almelosestraat 74 8102 HE Raalte
0572-361464 Klik om te bellen